Kutipan 2 Alam tidak memenuhi target...

Saturday, November 20, 2010

apabila filem 2 Alam yang diwar-warkan bakal menyebabkan panggung wayang di seluruh Malaysia pecah dan mendapat keuntungan sebanyak 40juta tidak mecapai target.......


video

The Italian Man....

Thursday, November 18, 2010

Hahahaa.....seriously klako n sakit perut nak gelak.....
video n jmpa diambil dr FB membe....cerita bout sorang lelaki itali pergi bercuti d Malta....


video

SeLamat Hari Raya Idul Adha

Wednesday, November 17, 2010

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua....

Disini saya ingin mengucapkan selamat Hari Raya Idul Adha kepada semua pembaca.Diharapkan pada hari raya tahun ini kita dapat melakukan ibadah korban dengan setulus hati.


Customize Blog..

Tuesday, November 16, 2010

Assalamualaikum n kabare semua...
rasanya dah berbulan-bulan x mengupdate blog n....haishhhhh.....sowi semua coz bz dgn last sem d IPIK...story pasal IPIK akan menyusul ntila...skunk fokus pada my new blog layout...so, apa pendapat korang ngn layout baru n...


ScUMFuck - Sum 41

Sunday, October 3, 2010

HAi.....
iTs been a long time kan...hehehe...banyak sgt keje perlu dibuat...nway suda lama kita x dgr lagu dari SUm 41...anda semua kenal dengan Sum 41.....bAnd ini berasal dr Kanada....dianggotai oleh Deryck Whibley (lead vocals, rhythm guitar), Jason McCaslin (bass guitar, backing vocals), Steve Jocz (drums, backing vocals), dan juga Tom Thacker (lead guitar, backing vocals, keyboard). UntuK makLUman semua Tom Thacker merupkan ahli baru bagi menggantikan Dave... SUm 41 bakal mengeluarkan album terbaru iaitu Screaming Bloody Murder.........dan lagu single terbaru mereka merupkan SCumFUck.....Its a nice song


video

OOOooo BaliK KaMpung...

Saturday, September 4, 2010

Gubye KL....
kita ketemu lg selepas raya....
malam n admin akan bertolak pulang ke kampung tercinta...
kepada semua pembaca admin ingin mengucapkan selamat bercuti dan selamat menyambut hari raya...
kepada yg memandu pulang ke kg berhati2 di jalan raya...
ingatlah orang yang tersayang....


p/s : kepada kawan2 kalian dijemput dtg ke rumah time raya n k...

SeLaMAt HAri MerDEka....

Tuesday, August 31, 2010


MerDeka....
MerdeKA......
MerdeKa...

Selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke 53 pada seluruh rakyat Malaysia....tidak sangka bahawa telah 53 tahun negara kita merdeka.......Dalam tempoh ini pelbagai halangan yang menimpa negara kita......Oleh itu, marilah kita sama2 mengekalkan perpaduan dalam negara kerana dengan perpaduan sesebuah negara itu akan maju dan berkembang....



p/s : i'm proud to be malaysian

LaPtop/PC pun adA JAntina....

Tuesday, August 10, 2010

hahahahaa....kelakar kan kalo baca tajuk entri n...x sangka kita yang laptop/pc yang kita gunakan selalu ada jantinanya...bnda ini saya jumpa time ngah surf tenet after tarawikh...look interesting so saya try la...senang saja nak ketahui rahsia jantina laptop/pc anda....

anda hanya perlu :

1) buka notepad paste ayat ni,
CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

2) Pastu save as i love u.vbs

3) Tutup notepad setelah save dan double klik pada notepad tersebut. Anda akan dengar suara 'i love u' melalui bunyi tu.

So, laptop anda lelaki atau perempuan.....

p/s : komputer saya lelaki...hahah

Niat PUasa DAn dOA BerBUKa puasA

Oh, lupa nak beritahu. Kepada sesiapa yang lupa dan masih tidak dapat mengingati niat puasa danjuga doa berbuka puasa disini saya hendak berkongsi dengan anda semua....


NIat puasa :

nawaitu souma godhin ‘an adaa i, fardhi syahri ramadhaana haadzihis sanati lillahi ta’aalaa


Doa BerbUka pUasa :

allahumma laka somtu wa bika aamantu wa ‘alaa rizqika afthartu birahmatika ya arhamarrohimin

Maksudnya: “Ya Allah bagi Engkau aku berpuasa dan dengan Engkau beriman aku dengan rezeki Engkau aku berbuka dengan rahmat Engkau wahai yang Maha Pengasih dan Penyayang”.


Ahlan Wa sahLan ya RAmadhan...

Sedar x sedar sudah masuk bulan ramadhan....esok bermulalah tugas kita sebagai umat islam untuk menunaikan kewajipan rukun islam yang ketiga iaitu berpuasa di bulan ramadhan...bulan ramadhan merupakan bulan yang mulia....Selain itu bulan Ramadhan ini juga adalah anugerah Allah sebagai lambang kasih sayang kepada hamba-hamba Nya. Allah tidak akan mensia-siakan keletihan umatnya yang berpuasa hinggakan tidur di waktu siang juga diberikan pahala. Begitu besarnya kasih sayang Allah pada kita.

Antara kelebihan bulan ramadhan adalah :

1) Ramadhan adalah Bulan Diturunkannya Al Qur’an
2) Syaitan-syaitan dibelenggu, Pintu-pintu Neraka Ditutup dan Pintu-pintu Surga Dibuka
3) Terdapat Malam yang Penuh Kemuliaan dan Keberkatan
4) Bulan Ramadhan adalah Salah Satu Waktu Dikabulkannya D

Bulan ramadhan ini datang hanya setahun sekali sahaja. Oleh itu marilah kita semua menunaikan puasa dengan sempurna dan disamping itu mencari keberkataan dan pahala dalam bulan ramadhan. Semoga pada tahun ini amalan kita akan semakin bertambah dan sempurna perlaksanaannya. Dalam bulan puasa ini juga marilah kita menilai diri sendiri.


p/s : Selamat berpuasa kepada semua blogger....penuhkanlah bulan puasa ini dengan amalan2 yang baik

dAte Night...

Friday, August 6, 2010

Alhamdulilah, dapat jugak slm pegi tgk movie the last airbender...lokasi MID VAlley 10pm...pergh ramai betol mlm smlm kat gsc....maklum la oopening muvie...thnx ma babe coz teman..hehe

In my opinion la jalan cerita muvie ini agak slow la coz aang dalam proses mencari identitinya dan belajar umtuk menguasai elemen2 lain...Muvie ini juga merupakan chapter pertama kerana pada masa in aang hanya belajar untuk menguasai elemen air.....Seperti yang diketahui terdapat 4 elemen yang perlu dikuasai oleh aang(avatar).....Aang merupakan satu2nya orang dr puak angin...puak api telah memusnahkan seluruh puak angin kerana mereka percaya AVATAR akan dilahirkan dalam kalangan puak angin.......Selain itu perkara...apa yang menarik bagi muvie ini adalah CGI yang memang tip top...of coz la siapa yang x kenal director M. NIGHT ShYAMALAN kan.......

One more things, M. NIGHT SHYAMALAn sepatutnya memilih orang yang betul2 dapat melambangkan puak tersebut...bagi yang suda tgk anda ada perasan x yang sami or mentor Aang orang kulit hitam America(WTF)...hahaaha...ug lain ada lg tp korang kena pg tgk sendiri la nti...

Wajah2 pelakon sebenar dgn kartun AVATAr....sama x?
rating for this muvie :
6/10

Hopefully dapat tgk lg sambungan muvie n...stil got 2 element yang perlu dikuasai oleh Aang..

AkhirNYA......

Wednesday, August 4, 2010

Alhamdulilah, akhirnya dapat juga meluangkan masa dengan blog ini. Rasanya dah lebih setahun x buka blog n...hahahahahaa....last post time nak raya dan akhirnya nak stat puasa baru nak update....bz life...sory guys..

Hopefully pada tahun ini dapat la luangkan sedkit masa untuk berblog....Jadi kepada follower sekalian diharap dapatlah tunggu dengan sabar....

This blog is under progress.............